העסק הוא הבית השני שלנו באם מדובר במסעדה, מפעל , משרד או מחסן. חשוב לנו שהסביבה תהיה נקייה ממזיקים שונים. על מנת שנוכל לעבוד בסביבה נעימה או לארח את הלקוחות שלנו מבלי שיפתיעו אותנו.
הדברה למסעדות
מסעדות מהוות מקום נוח למזיקים שונים להגיע, חתולי רחוב בחיפוש אחר אוכל, עכברים ותיקנים שמחפשים את המקום החם מאחורי התנור, בביוב או במנוע של המקרר. אין דבר גרוע מבחינת הסועדים לראות את התיקנים רצים על הקיר או על הרצפה במסעדה. ולכן במסעדות רבות הדברה נעשית כל מספר חודשים על מנת למנוע את הופעת. מסעדות רבות בוחרות לבצע פעולת מנע ולא לחכות שהמסעדה תתמלא במזיקים. חשוב להתאים את סוג ההדברה למסעדה, במקום שיש מזון עדיף להשתמש בג'ל הדברה ולא ריסוס.
הדברה למפעלים
מפעלים בנויים לרוב כחלל גדול עם מספר חדרים המשמש למשרדים. מפעל כולל מחסנים לחומרי הגלם בעיקר שמדובר במפעל מזון שבו יש מחסנים המושכים אליהם מזיקים רבים, לצד אלו ישנם מפעלים עם מקררים גדולים שמקור החימום יכול למשוך אליהם תקינים ומזיקים נוזפים.
כל מפעל חייב לשמור על סביבה נקייה, באם מדובר במפעל מזון או מפעל בתחום הבניה שניתן לראות את המזיקים מסתובבים במשרד או ליד מקור מים המהווה מפגע תברואתי. במידה וקיימים מזיקים במקום חשוב לבדוק מהו מקור ההתרבות שלהם ולפעול להדברת הקנים שלהם. הדברה למפעלים תעשה בהתאם לדרישות המקום. למשל מפעל הכולל מחסני מזון מחייב בדיקה של התאמת סוג ההדברה למקום.
הדברה למשרדים
כל עסק, באם מדובר במשרד בבנין יוקרתי או חנות ברחוב חשוב לנו לשמור על סביבה נקייה עבורנו ועבור לקוחותינו. מטרד של מזיקים במקום העסק שלנו יכול להציג אותנו באור שלילי בעיני הלקוחות וגם לנו מהווה מטרד לא נעים.
מזיקים אוהבים מקומות מסתור ומקומות חמימים לרוב ימצאו אותם ברווחים בין הקיר לארון, בתקרות האקוסטיות, בתוך הקלסרים ואף בביוב. חלק מהמזיקים יכולים אף לגרום לנזק, עכברים המכרסמים קופסאות, קלסרים ומזון.
הדברה למניעה
חשוב לבצע הדברה אחת לתקופה ולא לחכות לנזקים. הדברה למניעה תשמור על סביבה נקייה מחרקים. במידה ומצאתם מזיקים במקום חשוב לפנות לחברת הדברה שתדביר את המזיקים. חברת הדברה מקצועית תדע למצוא את המקור לבעיה ותדביר את מקור המזיקים ובכך תמנע את חזרתם. חברת הדברה מקצועית תדע להתאים את סוג ההדברה בהתאם למזיקים ובהתאם לתנאי המקום, בהתאם להוראות משרד לאיכות הסביבה ובשמירה מירבית על הבטיחות של העובדים והלקוחות של העסק.